Hur ansöker man om kreditkort?

Att ansöka om kreditkort är otroligt enkelt. Idag är det absolut lättast att göra det direkt på bankens eller låneinstitutets hemsida. Där finner du dessutom alltid mycket information om kortet och dess villkor. Det finns också vissa tjänster på internet som letar upp det bästa kreditkortet för dig, baserat på ett formulär du fyllt i angående vad du tror att du kommer att använda ditt kreditkort till. På dessa hemsidor kan du också ansöka om kreditkort.

Din ansökan går senare direkt till företaget som ger dig kortet. Det kommer ta mer eller mindre 1 – 2 veckor för dig att få ditt kort, från det att du ansökte om kortet. Anledningen till att det tar 1 -2 veckor att få sitt kort är att upplysningscentralen måste göra en ekonomisk kontroll av dig.

Du kan också ansöka om kreditkort på ett manuellt sätt. Beroende vilket kort det är du vill ha, måste du då ta dig till bankens eller låneinstitutets kontor för att fylla i en ansökan på plats. Är det en annan typ av kortgivare du söker så kan du alltid besöka deras butiker för mer information. Eftersom processen är manuell får du då räkna med att det tar ett par extra dagar.